Voordat je naar Noorwegen gaat zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips:

  1. Geldzaken: De valuta van Noorwegen is de Noorse kroon (NOK). Zorg ervoor dat je voldoende NOK bij je hebt of dat je kunt betalen met creditcard. Houd er rekening mee dat Noorwegen een van de duurste landen ter wereld is, dus budgetteer dienovereenkomstig.
  2. Klimaat: Het klimaat van Noorwegen kan sterk variëren, afhankelijk van het seizoen en de regio. In de winter kan het erg koud worden, terwijl het in de zomer mild kan zijn. Zorg ervoor dat je je kleedt volgens de weersomstandigheden en controleer de weersvoorspellingen voordat je op pad gaat.
  3. Cultuur: Noorwegen heeft een rijke en interessante cultuur. Leer meer over de tradities, gewoonten en geschiedenis van het land voordat je gaat om een beter begrip te krijgen van de samenleving.
  4. Activiteiten: Noorwegen heeft veel te bieden op het gebied van buitenactiviteiten, zoals wandelen, skiën en vissen. Zorg ervoor dat je weet welke activiteiten beschikbaar zijn en welke uitrusting je nodig hebt.
  5. Reisdocumenten: Zorg ervoor dat je alle benodigde reisdocumenten hebt, zoals een geldig paspoort of identiteitskaart. Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, dus houd er rekening mee dat je mogelijk een visum nodig hebt als je geen EU-burger bent.
  6. Taal: Noors is de officiële taal van Noorwegen, maar veel mensen spreken ook Engels. Het is echter altijd handig om enkele basiszinnen in het Noors te kennen, zoals begroetingen en dankbetuigingen.
  7. Veiligheid: Noorwegen is over het algemeen een veilig land, maar net als overal ter wereld moet je oplettend blijven en voorzorgsmaatregelen nemen tegen zakkenrollers en andere kleine criminaliteit.