Het Noorderlicht is een bijzonder verschijnsel dat iedereen wel eens zou willen zien. Voor veel reizigers is het maken van een cruise een mooie gelegenheid om het Noorderlicht te bekijken. Een cruise Noorwegen Noorderlicht is daarom een veel gebruikt zoekterm. Wat belangrijk is om te realiseren zijn twee dingen: ten eerste is het noorderlicht alleen goed waarneembaar in de winter en ten tweede varen vrijwel alle cruises naar Noorwegen in de zomer.

Het bovenstaande betekent dat het niet eenvoudig is om een cruise naar Noorwegen waarbij je het Noorderlicht kan zien kan boeken. Eigenlijk de enige echte mogelijkheid is om een cruise te boeken met de Hurtigruten. Dit is een Noorse postboot die vaart langs de Noorse kust. Niet schrikken want deze route van postboten is in werkelijkheid een route van cruiseschepen geworden. Voor velen is dit de enige echte manier om de Noorse fjorden te bewonderen. 

 

Het Noorderlicht

Het noorderlicht, of de Aurora Borealis, is een verbluffende natuurlijke lichtshow die verschijnt in de nachtelijke hemel van landen als Noorwegen, IJsland en andere gebieden in de buurt van de Noordpool. Hoewel het met het blote oog slechts een enkele groene boog lijkt, bestaat dit magische fenomeen in feite uit verschillende lagen kleurrijke lichten in tinten zoals rood en paars. Deze lichten treden op wanneer geladen deeltjes van zonnewinden reageren met gassen zoals zuurstofatomen die in de atmosfeer van onze planeet worden aangetroffen. Hoewel de lichten gedurende bepaalde maanden op een willekeurige nacht kunnen verschijnen, zijn ze vaak helderder in tijden van hoge zonneactiviteit. Het Noorderlicht Noorwegen is zeker in combinatie met de Noorse fjorden is het zeer de moeite waard om dit fenomeen een keer te gaan bekijken. 

Heb je er ooit van gedroomd om het magische noorderlicht te zien? Een cruise door Noorwegen is de perfecte manier om dat te doen. Naarmate men naar het noorden reist, richting de poolcirkel, neemt de kans om deze ongrijpbare lichten te spotten enorm toe. Om nog maar te zwijgen, de cruise zelf biedt talloze mogelijkheden om de adembenemende natuurlijke schoonheid van Noorwegen te aanschouwen, van fjorden tot gletsjers. Bovendien kunnen reizigers, dankzij de planning vooraf door cruisemaatschappijen, onderweg prachtige steden en dorpen bezoeken. Dus waarom zou u uw volgende vakantie niet wat spanning en avontuur toevoegen met een cruise door Noorwegen op zoek naar het beroemde noorderlicht?

 

Een prachtig land

Een cruise door Noorwegen geeft u de mogelijkheid om alles te ontdekken wat het prachtige land te bieden heeft, terwijl u ook het fascinerende noorderlicht van dichtbij kunt bekijken. Afhankelijk van waar en wanneer je gaat, kun je genieten van activiteiten zoals gletsjerwandelingen, walvissen spotten en kajakken naast adembenemende uitzichten op fjorden en bergen. U kunt ook deelnemen aan lokale culturele ervaringen, zoals het bezoeken van nabijgelegen dorpen en het proberen van de traditionele Noorse keuken.

Bijzonder natuurwonder

Maar het hoogtepunt van elke cruise naar Noorwegen is ongetwijfeld het zien van het prachtige noorderlicht vanaf zeeniveau. Het ervaren van dit natuurwonder vanaf het dek van een boot zorgt voor een meeslepende, once-in-a-lifetime ervaring die je niet snel zult vergeten. De lichten dansen door de nachtelijke hemel met betoverende tinten groen, blauw, roze en paars, en schilderen een dromerig beeld boven je.

Afgestemd om uw interesses

Een cruise Noorderlicht biedt speciale arrangementen die zijn afgestemd op uw reisinteresses en wensen, zodat u het meeste uit uw reis haalt. Wat hen onderscheidt, is hun vermogen om routes aan te passen aan de weersomstandigheden, zodat passagiers verzekerd zijn van optimale kijkmogelijkheden voor het noorderlicht en toch een maximale blootstelling krijgen aan alles wat Noorwegen te bieden heeft. Hun ervaren gidsen geven gedetailleerde informatie over wat passagiers zien en beantwoorden al hun vragen tijdens hun reis.

Als je op zoek bent naar een onverslaanbare manier om de schoonheid van Noorwegen te ervaren in combinatie met ontzagwekkende waarnemingen van Aurora Borealis, dan adviseren wij te reizen met de Hurtigruten. Met hun speciaal ontworpen reizen, deskundige gidsen en aandacht voor detail en weersomstandigheden, wordt het zeker een onvergetelijke reis vol avontuur en verwondering.

Bergenlandschappen

Noorwegen is de thuisbasis van enkele van de meest verbluffende en imposante berglandschappen ter wereld. Reizigers kunnen pittoreske dorpjes, ongelooflijke fjorden en besneeuwde bergtoppen verkennen. Met zijn ongerepte wildernis en adembenemende schoonheid is Noorwegen een wandelbestemming die ontdekkingsreizigers verleidt met zijn natuurlijke sereniteit en grandioze landschappen. Of je nu op zoek bent naar bloedstollende klauteren of ontspannen bergkamwandelingen, de prachtige berglandschappen van Noorwegen bieden voldoende mogelijkheden voor ontdekkingen hoog boven de zeespiegel. Nadat je het magische uitzicht vanaf een van deze met sneeuw bedekte bergtoppen in je op hebt genomen, weet je waarom de bergen van Noorwegen worden beschouwd als een van de meest ongelooflijke van Europa.

Prachtige kleuren en vormen

Noorderlicht reizen naar het hoge noorden is een ervaring die iedereen een keer in zijn leven mee moet maken. Het noorderlicht is een prachtige aanblik met verschillende kleuren en vormen, vlekkerige lijnen en bewegende gordijnen in de nachtelijke hemel. Bovendien kunnen mensen noorderlichtreizen naar het noordpoolgebied maken om unieke avonturen te ontdekken. De noordpoolregio biedt eindeloze activiteiten zoals husky safaris, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen, evenals de mogelijkheid om wonderschone landschappen te bewonderen en adembenemende vergezichten te genieten. Noorderlichtreizen naar het noordpoolgebied stellen je in staat om unieke locaties te verkennen waar je anders nooit van had durven drommen.

 

Steden in het Noorden

Noorwegen is een prachtig land, met veel adembenemende steden verspreid over het hele land. Een van de meest bekende regio’s in het land zijn de noordelijke steden, die bekend staan ​​om hun sterke gemeenschap en bloeiende cultuur. Van Tromsø tot Kirkenes (meest noordelijke stad vlakbij de russische grens) bieden de beveiligde steden van Noorwegen een typisch uitzicht op torenhoge bergtoppen, rustige fjorden en prachtige landschappen. Naast de genoemde steden is Hammerfest ook een bekende noordelijke stad. Deze typisch Noorse steden hebben niet alleen een geschiedenis die diep geworteld is in vissen en jagen; ze bieden bewoners ook moderne voorzieningen en gemakken om een ​​omgeving te creëren waarin alle leeftijden kunnen gedijen. Veel van deze gemeenschappen richten zich ook op het ontwikkelen van relaties tussen medeburgers – het creëren van een warm gevoel dat nergens anders kan worden nagebootst. Of je nu op zoek bent naar iets vredigs en onvervalsts of de ware essentie van de noordelijke steden van Noorwegen wilt ervaren, er is hier altijd iets dat aan je wensen voldoet.

Holland America Line

Via Holland America line is het moeilijk om het Noorderlicht in Noorwegen te bekijken. De cruiseschepen van deze rederij varen niet in de winter naar de Noorse fjorden en dus niet in het Noorderlicht seizoen. Wanneer je via deze maatschappij het Noorderlicht wil bewonderen zal je daar een reis naar Alaska moeten boeken.

De Lofoten

Lofoten, gelegen in het meest noordelijke deel van Noorwegen, is een archipel als geen ander. Het gebied staat bekend om zijn fascinerend landschap, variërend van diepe fjorden tot hoge spitse bergtoppen, ongerepte stranden en iconische zeestapels. De adembenemende landschappen trekken zowel wandelaars als outdoor-avonturiers aan, die de ruige schoonheid komen ontdekken. De Lofoten biedt ook enkele van de meest spectaculaire middernachtzonsondergangen ter wereld – het noorderlicht strekt zich uit over een schijnbaar eeuwige horizon gedurende de wintermaanden. Deze adembenemende omgeving zal elke bezoeker zeker inspireren met zijn serene natuurlijke schoonheid en heeft zichzelf gevestigd als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Noorwegen.