3-daagse cruise Noorwegen

Er was eigenlijk maar één manier om een 3-daagse cruise naar Noorwegen te maken. Vanuit Emden voer de MS Romantika naar de stad Kristiansand in Noorwegen. Helaas is deze verbinding niet meer mogelijk omdat het bedrijf failliet is. Wanneer je op dezelfde manier een minicruise wil maken kan dat via Colorline die vaart tussen Hamburg in Oslo. De enige manier om een korte cruise te maken is kiezen voor een 5-daagse cruises. Kijk hier voor de vijfdaagse cruises.

Bekijk de mogelijkheden

Programma van de minicruise

 

Dag 1

  • 15:30 tot 16:00 uur: op de boot in Emden (Duitsland)
  • 17:00 uur: vertrek vanuit Emden. Na vertrek is het mogelijk om heerlijk te dineren aan boord en de zonsondergang te bekijken. Daarnaast zijn er verschillende vormen van entertainment aan boord.

Dag 2

  • In de ochtend is het mogelijk om goed en uitgebreid te ontbijten.
  • 10.45 uur: aankomst in Kristiansand (Noorwegen). Het schip meert aan in het centrum; rond 11.15 uur kun je op pad om de stad te gaan verkennen.**
  • 15:30 tot 16:00 uur: check-in Kristiansand
  • 17:00 uur: vertrek vanuit Kristiansand. Daarnaast zijn er verschillende vormen van entertainment aan boord.

Dag 3

  • 10:15 uur: aankomst in Emden (Duitsland)

De tijden waarop de boot afvaart en aankomt is uiteraard onder voorbehoud van vertraging en/of andere bijzonder (weers)omstandigheden.

Toch een iets langere cruise?

In principe wordt door Holland Norway Lines met de acties een cruise van drie dagen aangeboden. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een langer verblijf in Kristiansand. Het is alleen de vraag of we dan nog van een cruise spreken. Het is de moeite waard om iets verder te kijken en iets meer tijd te nemen. Een echte cruise hoeft niet lang te zijn en kan ook in 5, 6 of 8 dagen.

Kristiansand ontdekken

Kristiansand, gelegen aan de zuidkust van Noorwegen, combineert maritieme charme met stedelijke flair. De stad ademt een ontspannen sfeer uit met haar pittoreske oude houten huizen in Posebyen, levendige Fiskerbrygga haven en het centraal gelegen Bystranda strand. Als een culturele hub biedt Kristiansand diverse musea en festivals, terwijl de nabijheid van de natuur via het eiland Odderøya en Dyreparken zowel inwoners als bezoekers uitnodigt tot ontspanning en avontuur. De combinatie van natuur, cultuur en zee maakt Kristiansand een unieke Noorse parel.

Kristiansand Kathedral

De kathedraal van Kristiansand, prominent gelegen in het stadscentrum, is een architectonisch meesterwerk uit de 19e eeuw. Het imposante bouwwerk combineert neogotische elementen met een sobere Scandinavische stijl. Binnenin verlichten kleurrijke glas-in-loodramen het interieur, terwijl het orgel en de akoestiek bezoekers een diepe spirituele ervaring bieden. Het is niet alleen een religieus centrum, maar ook een cultureel symbool van de stad.

Dyreparken

Dyreparken in Kristiansand is meer dan alleen een dierentuin. Het is een combinatie van een zoo, pretpark en waterpark, wat het tot een favoriete bestemming voor families maakt. Bezoekers kunnen zowel exotische als inheemse dieren bewonderen, spannende attracties ervaren en genieten van waterpret. De veelzijdigheid en authentieke Noorse sfeer maken Dyreparken tot een onmisbare bezienswaardigheid in Zuid-Noorwegen.

Bystranda

Bystranda, het stadsstrand van Kristiansand, is een oase van fijn zand en kristalhelder water, gelegen in het hart van de stad. Met zijn palmbomen, promenade en nabijgelegen parken is het een populaire plek voor zowel inwoners als toeristen. Het biedt een perfecte mix van stedelijke gezelligheid en ontspannende zeelucht, en is een symbool van Kristiansand’s unieke combinatie van stad en natuur.

Fiskerbrygga

Fiskerbrygga in Kristiansand is een levendige vissershaven die bezoekers charmeert met zijn kleurrijke boothuizen en maritieme sfeer. Direct aan de waterkant gelegen, biedt het een overvloed aan verse zeevruchten in lokale restaurants. De promenade, gevuld met winkels en eetgelegenheden, is een populaire plek voor zowel inwoners als toeristen. Fiskerbrygga symboliseert de sterke verbinding van Kristiansand met de zee en zijn visserijtradities.

Posebyen

Posebyen in Kristiansand vertegenwoordigt het oudste deel van de stad, gekenmerkt door charmante, witte houten huizen die getuigen van vroegere tijden. Deze historische wijk, met zijn smalle straatjes en traditionele Noorse architectuur, biedt een pittoresk contrast met de moderne facetten van de stad. Een wandeling door Posebyen is een reis terug in de tijd, waarbij het erfgoed van Kristiansand tot leven komt.

Odderøya

Odderøya is een schilderachtig eiland vlakbij het centrum van Kristiansand. Voorheen gebruikt als militaire basis, is het nu een geliefde plek voor wandelaars, kunstliefhebbers en picknickers. De wandelpaden bieden adembenemende uitzichten op de stad en de oceaan, terwijl oude vestingwerken en kunstinstallaties het eiland een uniek karakter geven. Odderøya vormt een vredig toevluchtsoord van de stadsdrukte.

Sørlandets Kunstmuseum

Sørlandets Kunstmuseum in Kristiansand is het voornaamste kunstinstituut van Zuid-Noorwegen, waar een rijke collectie kunstwerken de regionale kunstgeschiedenis belicht. Gehuisvest in een modern gebouw, biedt het museum bezoekers een mengeling van traditionele en hedendaagse kunst. Het is een centraal punt voor kunstliefhebbers die de culturele essentie van de Sørlandet-regio willen ervaren.

Gimle Gård

Gimle Gård in Kristiansand is een prachtig bewaard gebleven historisch herenhuis, omringd door idyllische tuinen. Het toont het rijke erfgoed en de levensstijl van de Noorse elite uit de 18e en 19e eeuw. Het interieur neemt bezoekers mee terug in de tijd met zijn authentieke inrichting en meubels. Gimle Gård biedt een uniek inzicht in het aristocratische leven van vroeger in Zuid-Noorwegen.