Heb je er ooit van gedroomd om de wildernis in afgelegen delen van de wereld te verkennen? Dan is een cruise naar Spitsbergen wellicht precies wat u zoekt. De archipel van Spitsbergen ligt op de Noorse Spitsbergen en biedt adembenemende uitzichten, fascinerende dieren in het wild en ongelooflijke avonturen. Laten we eens kijken waarom u een cruise naar deze afgelegen bestemming zou moeten overwegen.

Een unieke natuurervaring

Spitsbergen is de thuisbasis van een aantal ongelooflijk unieke dieren in het wild, zoals ijsberen, rendieren, poolvossen en verschillende soorten walvissen. Het is ook een van de weinige plekken in Europa waar je walrussenkolonies kunt zien. Al deze dieren zijn te zien vanaf uw cruiseschip terwijl het rond de eilanden vaart. U kunt ze misschien zelfs van dichtbij zien als u een van de excursies aan wal maakt die worden aangeboden door de meeste cruises die door dit gebied gaan. 

De middernachtzon

Tijdens bepaalde periodes van het jaar wordt het nooit donker in Spitsbergen vanwege de zogenaamde “middernachtzon”. Tijdens het middernachtzonseizoen (dat meestal rond 20 mei begint) heb je elke dag 24 uur zonlicht in plaats van 12 uur zoals op de meeste andere plaatsen op aarde. Dit betekent meer tijd voor verkenning! Zorg ervoor dat je beschermende kleding en zonnebrandcrème meeneemt, want in deze periode is er geen schaduw!

Een fascinerende geschiedenis

Spitsbergen heeft een interessante geschiedenis die helemaal teruggaat tot 1596 toen de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz de eerste Europese ontdekkingsreiziger werd die zijn kusten bereikte. Sindsdien zijn vele ontdekkingsreizigers in zijn voetsporen getreden, waaronder Roald Amundsen, die tijdens zijn beroemde expeditie tussen 1903-1906 voor het eerst per boot door de Noordwestelijke Passage voer. Tijdens het varen rond deze eilanden kan een gids of de bemanning van uw schip u veel meer vertellen over deze fascinerende geschiedenis.

Unieke ervaring

Als u op zoek bent naar een echt unieke ervaring die het observeren van dieren in het wild combineert met culturele verkenning, dan is een cruise door Spitsbergen een uitstekende keuze! Van het spotten van ijsberen vanaf het dek van je schip tot het bewonderen van prachtige gletsjers vanaf de wal, er zijn genoeg manieren om van deze geweldige bestemming te genieten! Dus waarom wachten? Begin vandaag nog met het plannen van uw reis!