De Noorse fjorden zijn een van de mooiste natuurlijke landschappen ter wereld. Van majestueuze bergen, pittoreske dorpjes en ontzagwekkende watervallen tot weelderige bossen en adembenemende gletsjers, dit is een bestemming die je niet wilt missen. Ontdek de schoonheid van Noorwegen tijdens een 8-daagse cruise Noorse fjorden die je langs al deze wonderen voert.

Tijdens je 8-daagse cruise heb je genoeg tijd om enkele van de meest spectaculaire locaties van Noorwegen te verkennen. Noorwegen is een groot land. Toch kan je in 8 dagen heel wat bezienswaardigheden bezichtigen. Tegelijk kan je natuurlijk minder zien in vergelijking met een langere reis. Daarom is het goed om af te wegen wat je wel en niet wilt zien. Er is namelijk behoorlijk wat variatie in het aanbod.

ONZE KEUZE

8-daagse cruise Noorse Fjorden Noord - ms Rotterdam

8-daagse cruise Noorse fjorden

Wanneer je graag een 8-daagse cruise naar Noorwegen zou willen maken dan is deze cruise een serieuze overweging waard. Op deze reis vaar je door het Hardangerfjord en bezoek je de plaats Eidfjord. Hier vandaan kan je de Hardangervidda (een prachtige hoogvlakte) bezoeken. Daarna vaar je over het Geirangerfjord naar Geiranger waar veel te zien en te doen is. Na deze hoogtepunten vaar je naar de steden Alesund en Molde. Op de terugreis doe je ook nog de stad Bergen aan. Deze reis is in een relatief korte tijd heel veelzijdig en je vaart naar een aantal prachtige bestemming in Noorwegen. Het mooie van deze reis is dat je ook nog vertrekt uit Nederland (Amsterdam).

Hoe maak ik een goede keuze?

Een keuze maken voor de juiste cruise is niet altijd gemakkelijk. Daar helpen we graag bij. Er zijn een paar vragen die je goed kunnen helpen bij het maken van een goede keuze.

  • Welke bezienswaardigheden wil ik zien?
  • Waar vandaan wil vertrekken?
  • Op welke schip en met welke rederij wil ik varen?
  • Past de reis in mijn budget?
  • Bij welke aanbieder wil ik boeken?

Welke bezienswaardigheden?

Het spreekt voor zich dat je met een 8-daagse cruise niet alle hoogtepunten van Noorwegen kan zien. Er wordt bij de verschillende reizen vanzelfsprekend een keuze gemaakt. In grote lijnen worden er bij de samenstelling van de keuzes twee keuzes gemaakt. Ga je voor het Zuiden of het Noorwegen van Noorwegen? Tijdens de reizen in het Zuiden ligt de nadruk meer op het bezoeken van verschillende Noorse steden. De reizen naar het Noorden zijn meer gericht op het bezoeken van de Noorse fjorden.

Veel voorkomende bezienswaardigheden tijdens een cruise naar Noorwegen

Oslo
Kristiansand

Stavanger
Geiranger
Olden
Alesund
Molde
Bergen

Eidfjord
Kirkenes
Tromso
Bodo
Svolvaer
Trondheim

 

Hardangerfjord
Aurlandsfjord
Sognegjord
Geirangerfjord
Naerofjord

Hardangervidda
Jotunheimen
Brikdalsbreen
Jostedalsbreen
Nigardsbreen

 

Wel of niet uit Nederland vertrekken?

Een cruise met een vertrek uit Nederland heeft natuurlijk het geweldige voordeel van het gemak om dicht bij huis te vertrekken. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de plaats waar je in Nederland woont. Een reden om te kiezen voor een haven van vertrek buiten Nederland kan zijn omdat je de tijd op het cruiseschip zoveel mogelijk wilt benutten om zoveel mogelijk van Noorwegen te zien. Wanneer het schip vertrekt in Noorwegen of daar dichtbij is het mogelijk om meer te bezoeken en te zien. Dat ligt voor de hand. Vertrekplaatsen uit Nederland zijn: Amsterdam, Rotterdam of IJmuiden. In het buitenland zijn de meeste bekende plaatsen: Kiel, Kopenhagen, Southampton of Oslo.

ONZE KEUZE

8-daagse cruise Noorse Fjorden Noord - ms Rotterdam

8-daagse cruise Zuid-Noorwegen

Ook deze cruise is een serieuze overweging waard. Met deze cruise maak je de keuze om meer in het Zuiden van Noorwegen te blijven. Je bezoekt met deze reis de steden Oslo, Kristiansand en Stavanger. Op deze manier leer je zuidelijke kust van Noorwegen goed kennen. Als laatste bestemming bezoek je het klein dorpje Flåm. Het is een prachtige locatie aan het enorme Aurlandsfjord. Een mooie locatie voor bijzonder uitstapjes en een echte kennismaking met Noorse fjorden. Het mooie van deze reis is dat je ook nog vertrekt uit Nederland (Amsterdam).

Wat kost een 8-daagse cruise?

De meeste 8-daagse cruises kosten tussen de 700 en 1600 euro. De prijsverschillen hebben vooral te maken met de accommodatie op een schip en wat er wel of niet bij inbegrepen zit. Gemiddeld genomen moet je uitgaan van ongeveer 1000 tot 1200 euro per persoon. Dan heb je een mooie accommodatie en kan je onbezorgd genieten van je reis. Uiteraard kom je ook uitschieters tegen. Er zijn ook reizen van 2500 tot 5000 euro. Dit gaat om exclusieve reizen die de moeite waard kunnen zijn maar voor de meeste mensen niet de meest logische keuze zal zijn.

 

Een 8-daagse cruise door de majestueuze fjorden van Noorwegen kan echt een once-in-a-lifetime ervaring zijn. Verken de betoverende schoonheid van de natuur door prachtige bergen, hoge kliffen en prachtige watervallen van dichtbij te zien. Geniet van rustige boottochten door het kristalheldere water van West-Noorwegen tegen een achtergrond van weelderige groene bossen en ruige kustlijnen. Wees getuige van charmante kleine vissersdorpjes, lokale fauna en historische Noorse bezienswaardigheden vanaf de zee. Met stops langs enkele van ’s werelds meest pittoreske havens, mis je de kans niet om een ​​onvergetelijke reis te maken tijdens een 8-daagse cruise door de fjorden van Noorwegen.

Een 8-daagse cruise door de majestueuze fjorden van Noorwegen kan echt een once-in-a-lifetime ervaring zijn. Verken de betoverende schoonheid van de natuur door prachtige bergen, hoge kliffen en prachtige watervallen van dichtbij te zien. Geniet van rustige boottochten door het kristalheldere water van West-Noorwegen tegen een achtergrond van weelderige groene bossen en ruige kustlijnen. Wees getuige van charmante kleine vissersdorpjes, lokale fauna en historische Noorse bezienswaardigheden vanaf de zee. Met stops langs enkele van ’s werelds meest pittoreske havens, mis je de kans niet om een ​​onvergetelijke reis te maken tijdens een 8-daagse cruise door de fjorden van Noorwegen.

Op de eerste dag vaar je langs de Kjerag-berg, die op 3.084 voet boven de zeespiegel boven de Lysefjord uittorent. Je zult adembenemende uitzichten in je op kunnen nemen terwijl je langs deze ongelooflijke bergketen glijdt. Op dag twee gaat je reis verder door Sognefjorden, waar je je kunt vergapen aan enkele van Europa’s langste en diepste fjorden en iconische plaatsen kunt zien zoals Naeroyfjord – een UNESCO-werelderfgoedlocatie – en het dorp Undredal. Terwijl je je een weg baant door deze adembenemende fjorden, moet je een oogje in het zeil houden voor majestueuze dieren in het wild, waaronder zeehonden en dolfijnen!

Dag drie brengt je naar Geirangerfjord, waar je zeven watervallen kunt zien die van steile kliffen naar beneden storten. Dit is echt de natuur op zijn best! Misschien heb je zelfs het geluk om een ​​walvis of twee in deze wateren te spotten! Uw 8-daagse cruise neemt u ook mee langs enkele charmante vissersdorpjes zoals Rorvik en Alesund, waar u het lokale leven kunt proeven en kunt genieten van heerlijke visgerechten en de traditionele Noorse keuken. Onderweg zijn er nog veel meer mogelijkheden om onvergetelijke bezienswaardigheden te ervaren, waaronder gletsjers, besneeuwde toppen, dramatische kloven en nog veel meer!

Een 8-daagse cruise door de prachtige Noorse fjorden is een once-in-a-lifetime ervaring die je niet mag missen! Geniet van prachtige natuurlijke wonderen van majestueuze bergen tot glinsterende gletsjers terwijl je onderweg de traditionele cultuur van charmante vissersdorpjes ervaart. Dit is een avontuur dat herinneringen belooft die een leven lang meegaan! Boek dus vandaag nog uw 8-daagse cruise voor een onvergetelijke reis door het prachtige landschap van Noorwegen!