Noorwegen is een van de mooiste plekken op aarde, met adembenemende landschappen en prachtige fjorden. Een van de meest bijzondere manieren om al dit moois in je op te nemen is door een cruise te maken. Een ANWB cruise Noorwegen kan hiervoor een uitstekende keuze zijn. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje met uw partner of een avontuurlijke gezinsvakantie, een cruise naar de Noorse fjorden met de ANWB biedt u de perfecte balans tussen ontspanning en ontdekking. 

Cruise Noorwegen met ANWB is de dus perfecte manier om de schoonheid en geschiedenis van de beroemde fjorden van Noorwegen te ervaren. Als ervaren cruiseoperator kent de ANWB de beste plekken om te bezoeken en biedt een breed scala aan activiteiten en excursies aan wal. De cruiseschepen waarmee gewerkt wordt bieden een comfortabele accommodatie en heerlijke gerechten aan boord, waardoor het gemakkelijk is om te ontspannen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de Noorse kustlijn. Van historische steden als Bergen tot schilderachtige dorpjes als Flam, Cruise Noorwegen met ANWB is zeker een once-in-a-lifetime ervaring.

Soorten cruises

Al de cruises die de ANWB aanbiedt leveren dezelfde hoge kwaliteit. De ANWB heeft geen eigen schepen maar koopt reizen in bij een aantal rederijen. Daarmee worden niet een een uitputtend aantal reizen aangeboden maar een aantal reizen waarvan je uit kan gaan dat ze goed gekozen zijn. Wanneer je een cruise wilt kiezen is met name de lengte van belang. Voor een deel bepaalt dat ook direct wat je wel en niet kunt zien. Met een 6-daagse cruise lukt het bijvoorbeeld niet om naar de Lofoten, Noordkaap of Spitsbergen te varen. Doorgaans is het mogelijk om te kiezen uit een 6-daagse, 8-daagse, 12-daagse, 15-daagse of 22-daagse cruise te kiezen.
 

Bestemmingen

Als het om bestemmingen gaat valt er natuurlijk ook genoeg te kiezen. In eerste instantie worden met alle cruises de Noorse fjorden bezocht. Daarnaast bepaald de lengte van de reis voor een groot deel wat je aan bestemmingen en bezienswaardigheden kan beleven. Wanneer je voor een 6- of 8-daagse cruise kiest blijf je in het zuidelijke deel van Noorwegen. Daar zijn de prachtige fjorden van Noorwegen goed te bewonderen. De langere reizen doen ook de noordelijke steden Alesund, Trondheim of zelfs Tromso aan. 
 

Voorzieningen

ANWB cruises zijn qua voorzieningen top. Alle hutten zijn uitgerust met moderne badkamers en comfortabele bedden, zodat u kunt ontspannen na een dag de ruige kustlijnen van Noorwegen of levendige steden te hebben verkend. De schepen beschikken ook over verschillende eetgelegenheden en bars, zodat u traditionele Noorse gerechten kunt proeven terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht vanaf het dek. Tot slot zijn er tal van activiteiten aan boord, zoals yogalessen, kookdemonstraties, wijnproeverijen en meer – allemaal ontworpen om uw reis nog onvergetelijker te maken! Een ANWB-cruise maken is een geweldige manier om Noorwegen in al zijn schoonheid te ervaren. Met comfortabele hutten met moderne voorzieningen en activiteiten aan boord variërend van lezingen over de lokale cultuur tot karaoke-avonden en niet te vergeten de heerlijke traditionele keuken, wordt een ANWB-cruise een onvergetelijke reis!

Een cruise met de Hurtigruten via de ANWB

lanceerde onlangs een nieuwe manier van luxe cruisen met de Hurtigruten, geprezen als een van de meest spectaculaire reizen door enkele van ’s werelds mooiste fjorden. Deze reis is een van de onmisbare reizen genoemd voor reizigers die geïnteresseerd zijn in het nemen van een alternatieve route en het verkennen van adembenemende kustlandschappen. Gasten kunnen genieten van georganiseerde excursies met deskundige lokale gidsen, gerenommeerde duurzaamheidspraktijken, voortreffelijke gastronomie en gezellige accommodaties om hun reis nog gedenkwaardiger te maken. Van kleine dorpjes vol monumenten tot besneeuwde bergtoppen, Hurgruten heeft het allemaal – onvergetelijke ervaringen langs de ruige kust van Noorwegen als nooit tevoren!

12-daagse cruise Noorwegen met de Hurtigruten - Zoeken naar het Noorderlicht

Een cruise met de ANWB naar de Noordkaap

Een rondvaart met de ANWB kan een van de meest bijzondere ervaringen van uw leven zijn! De ANWB biedt een scala aan cruisepakketten naar de Noordkaap, waarmee u ongeëvenaarde toegang krijgt tot enkele van de mooiste landschappen van Europa. Stel je voor dat je over de Noordelijke IJszee zweeft en de adembenemende gletsjers en majestueuze bergketens langs je route in je opneemt. En laten we niet vergeten zeldzame dieren in het wild te spotten die in hun leefgebieden zijn gestationeerd. Beëindig uw reis terwijl u getuige bent van de middernachtzon en genietend entertainment aan boord voor een onvergetelijke ervaring. Ga mee op een cruise met de ANWB voor een bijzondere reis die u zich maar kunt wensen!

Naar Spitsbergen via de ANWB

Als je op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur in het majestueuze Noordpoolgebied, ga dan mee met de ANWB op hun reis naar Spitsbergen – het grootste en enige permanent bewoonde eiland van de Svalbard-archipel. Terwijl deelnemers deze unieke omgeving met zijn ruige kustlijnen, gletsjers en spectaculaire geologie verkennen, zullen ze enkele van de meest opvallende dieren in het wild tegenkomen, zoals ijsberen en walrussen. De ANWB-tour omvat ook bezoeken aan historische bezienswaardigheden, boottochten naar prachtige afgelegen baaien, wandelingen in prachtige bergen en nog veel meer. Maak je klaar voor een reis die je zeker zal verbazen over natuurlijke schoonheid en evenzeer geïnspireerd zal zijn door gewaagde ontdekkingen!