Oslo is de bruisende hoofdstad van Noorwegen en ligt aan de kustlijn van de Oslofjord. De stad biedt een unieke combinatie van stadse gemakken en prachtige natuur. Met zijn rijke geschiedenis, architectuur, kunst, cultuur, eten en drinken, winkelen, en veel meer, is Oslo een topbestemming voor reizigers van over de hele wereld.

Geschiedenis

De geschiedenis van Oslo gaat terug tot de Vikingtijd, waarin de stad bekend stond als Kaupangr. In de middeleeuwen werd de stad gesticht als Kristiania, vernoemd naar de Deense koning Christian IV. In 1925 werd de stad hernoemd naar Oslo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Oslo bezet door Duitsland en werd het zwaar beschadigd door bombardementen.

Bezienswaardigheden

Oslo heeft een breed scala aan bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn. Het Koninklijk Paleis is een belangrijke bezienswaardigheid en de officiële residentie van de Noorse koning en koningin. Het paleis is omgeven door een prachtig park en biedt bezoekers de mogelijkheid om de wisseling van de wacht te zien.

Het Vigeland Park is een prachtig park dat gewijd is aan de werken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland en heeft meer dan 200 sculpturen. Het park heeft ook een museum dat de werken van Vigeland tentoonstelt en biedt bezoekers een kijkje in het leven en werk van de kunstenaar.

Het Munch Museum is gewijd aan de beroemde Noorse schilder Edvard Munch en biedt een uitgebreide collectie van zijn werken. Het museum is onlangs verhuisd naar een nieuw gebouw dat speciaal is ontworpen om de werken van Munch te presenteren.

Andere bezienswaardigheden in Oslo zijn onder meer het Opera House, het Akershus Fort en Kasteel, de Oslo Kathedraal, het Nobel Vredescentrum en het Vikingschip Museum.

Eten en Drinken

Oslo heeft een gevarieerde en bruisende eetcultuur, met veel lokale specialiteiten om te proeven. Traditionele gerechten zoals Gravlaks (gemarineerde zalm) en Kjøttkaker (Noorse gehaktballetjes) zijn populaire gerechten. Ook zijn er veel internationale restaurants en cafés in de stad, die gerechten uit de hele wereld serveren. Voor een unieke ervaring kun je een bezoek brengen aan Mathallen, een overdekte markthal waar lokale producenten hun producten verkopen.

Winkelen

Oslo is een populaire winkelbestemming met veel winkelstraten en warenhuizen. De Karl Johans gate is de belangrijkste winkelstraat van Oslo en biedt een breed scala aan winkels, van grote warenhuizen tot kleine boetieks. De Paleisbuurt en Majorstuen zijn ook populaire winkelgebieden in de stad. Voor een unieke winkelervaring kun je een bezoek brengen aan Grünerløkka, een wijk die bekend staat om zijn vintage en tweedehands winkels.