Het maken van een cruise naar de Noorse fjorden staat bij veel mensen op het wensenlijstje. De ongerepte natuur, spectaculaire landschappen en rustige sferen rondom de fjorden maken deze plek tot een magisch oord waar je geheel even weg bent van de hectische alledaagse drukte. Het maken van een all inclusive cruise geeft dan een extra dimensie waarop je zorgeloos op vakantie kunt.

Noorse fjorden cruise

Noorwegen is een uitstekend land om een cruise te maken. Het land heeft een enorme kustlijn is alleen in oosten niet per water te bereiken. Het betekent dat je langs de kust van Noorwegen bijzonder veel havens hebt. Het meest bijzondere aan deze bestemming zijn de prachtige fjorden. Deze inhammen rijken soms wel tot honderden kilometer landinwaarts.

Kan je een cruise naar de Noorse fjorden all inclusive maken?

Het is zeker mogelijk om een Noorse fjorden cruise all inclusive te maken. Het is wel belangrijk om te weten wat dit precies betekent. In zekere zin zijn er ook weer verschillende mogelijkheden denkbaar. Op de meeste cruises is het eten bijvoorbeeld inbegrepen bij de prijs maar moet je voor de excursies extra bijbetalen. Het is dus wijs om daar naar te kijken.  

Havensteden tijdens cruises Noorwegen

De Noorse kust is bijzonder lang en herbergt bijzonder veel havens. Niet iedere haven heeft de mogelijkheid om een cruiseschip te ontvangen. Wanneer dit niet zo is en de locatie is wel de moeite waard dan gaat het schip op het fjord voor anker en worden opvarende naar de kust gevaren met kleine boten. De havens die veelal aangedaan worden zijn Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Alesund, Trondheim, Stokmarkness (Lofoten), Tromso, Bodo en Kirkenes. Daarnaast zijn er locaties die veel bezocht worden maar minder snel als haven aangeduid worden. Geiranger is bijvoorbeeld zo’n bijzonder fjord waar geen grote haven is maar wel een populaire bestemming en ook één van de mooiste Noorse fjorden is.

Bezienswaardigheden Noorse fjorden cruises

Het moge duidelijk zijn dat er bijzonder veel te zien is tijdens een cruise naar de Noorse fjorden. Besneeuwde bergtoppen, prachtige fjorden en pittoreske stadjes wisselen elkaar af. Het mooie aan Noorwegen is dat het er eigenlijk overal mooi is. De meeste cruises hebben zorgvuldige de route en aanlegplaatsen uitgekozen. Met name de lengte van de cruise bepaalt de hoeveelheid bezienswaardigheden te zien zijn. Onze ervaring is alleen wel dat je in Noorwegen niet alleen moet richten op de bijzondere plekken. De verrassende momenten die het doorbrengen op zee langs Noorwegen zijn zeker zo bijzonder.

Rederijen

Er zijn heel wat verschillende rederijen die varen op Noorwegen. De meest bekende voor ons is de Holland Amerika Lijn. Daarnaast zie je in Noorwegen vaak de schepen van Aida cruises voorbij komen of voor anker liggen. MSC cruises is ook een grote speler. costa cruises, regent seven seas cruises, celebrity cruises, oceania cruises