Cruise met kinderen naar Noorwegen

Een cruise naar Noorwegen staat garant voor betoverende fjorden, midzomernachtzon en een kennismaking met de rijke Vikinggeschiedenis. Maar stel je nu eens voor dat je dit avontuur deelt met je kinderen! Een familiecruise naar Noorwegen biedt de perfecte combinatie van avontuur en comfort. Terwijl het schip langs de majestueuze kustlijn glijdt, kunnen gezinnen aan boord genieten van activiteiten voor alle leeftijden, van kinderclubs tot gezinsvriendelijke excursies aan wal. Ontdek samen de magie van Noorwegen, waar elke haven een nieuw avontuur belooft en waar de natuurlijke schoonheid je kinderen leert over zowel de wondere wereld van moeder natuur als over de boeiende Scandinavische legendes. Welkom aan boord van de ultieme familie-ontdekkingsreis!

Avontuurlijke cruise met kinderen

Het is ook goed mogelijk dat je juist een wat meer avontuurlijk cruise wilt maken naar een bijzondere bestemming met uitdagende (en spectaculaire) excursies. Dit zijn vaak wat andere cruises dan die doorgaans aangeboden worden. BBI-travel is een aanbieder die gericht is op avontuurlijke vakanties.

Een cruise met kinderen kan een fantastische ervaring zijn, maar een goede voorbereiding is essentieel om van de reis een succes te maken. Hier zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:

  1. Leeftijdsbeperkingen: Sommige cruise-maatschappijen hebben leeftijdsbeperkingen voor de jongste passagiers. Zorg ervoor dat je dit vooraf controleert.

  2. Kinderprogramma’s: Kies voor een cruise-maatschappij die programma’s, activiteiten en faciliteiten biedt die specifiek op kinderen zijn gericht. Velen hebben speciale kinderclubs, tienerlounges en gezinsvriendelijke shows.

  3. Veiligheid: Omdat cruiseschepen groot en soms verwarrend kunnen zijn, is het belangrijk om je kinderen basisveiligheidsregels bij te brengen en te overwegen identificatiearmbandjes te gebruiken.

  4. Hutkeuze: Denk na over de grootte en ligging van de hut. Met een gezin kan een grotere hut of een suite comfortabeler zijn. Daarnaast kun je overwegen een hut met een balkon te boeken voor extra ruimte, maar zorg er dan wel voor dat het balkon kindveilig is.

  5. Eetopties: Controleer of er kindermenu’s beschikbaar zijn en of er flexibele eettijden of buffetopties zijn die geschikt zijn voor het gezin.

  6. Excursies: Niet alle excursies zijn geschikt voor kinderen. Controleer leeftijdsgrenzen en activiteitenniveaus om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor je hele gezin.

  7. Inpakken: Vergeet niet zonnebrand, comfortabele schoenen, zwemkleding, en eventueel favoriete snacks of speelgoed voor je kinderen in te pakken.

  8. Medische voorzieningen: Hoewel cruiseschepen medische voorzieningen hebben, is het een goed idee om een basisset EHBO-spullen bij je te hebben en te weten waar de scheepsarts zich bevindt.

  9. Kosten: Houd rekening met extra kosten. Terwijl sommige kinderactiviteiten inbegrepen zijn in de cruiseprijs, kunnen andere, zoals videospelletjes of speciale activiteiten, extra kosten met zich meebrengen.

  10. Rusttijden: Met alle opwinding aan boord is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kinderen voldoende rust krijgen. Dit zorgt voor een aangenamere ervaring voor het hele gezin.

Door rekening te houden met deze punten en van tevoren goed te plannen, zorg je ervoor dat zowel de kinderen als de volwassenen een geweldige cruisereis beleven.

Cruise Noorse fjorden onder 1500 euro